Vaart het veer?
Het veer vaart normaal.


KLIK HIER voor de locatie op kaart

Tijdens het weekend van 26 en 27 september 2020 zal het veer Kruibeke-Hoboken niet varen door werken aan de toegangsbrug en de steiger in Hoboken. Neem het veer tussen Bazel en Hemiksem als alternatief. Op maandag 28 september zal het veer opnieuw volgens de normale dienstverlening varen.
De komende weken worden enkele voorbereidende werken uitgevoerd. Deze zorgen niet voor hinder.

De strijd tegen COVID-19 zit er helaas nog niet op. Daarom gelden enkele beperkingen op en rond het veer zodat de veiligheid voor de passagiers maar ook voor de bemanning kan gegarandeerd worden. De veerdienst maakt onderdeel uit van het openbaar vervoer en mag enkel gebruikt worden voor verplaatsingen zoals gedefinieerd door de Nationale Veiligheidsraad. Ondertussen werden de maatregelen versoepeld, wat betekent dat er meer reizigers de veerdienst nemen. Moet je niet noodzakelijk het veer nemen, ga zeker te voet of spring op de fiets. Probeer ook de spitsuren te vermijden als het kan. Zo is er meer ruimte voor wie geen alternatief heeft.

Zorg voor elkaar!
Hou 1,5 meter afstand van elkaar als je wacht op de veerboot.
Draag een mondmasker op de loopbrug en het ponton, terwijl je wacht, op de veerboot en tijdens het afstappen. Ben je ouder dan 12 jaar? Dan ben je verplicht om een mondmasker te dragen.
Wat is een goed mondmasker? Een mondmasker bedekt je neus en mond en is gemaakt volgens de specifieke richtlijnen.
Heb je geen mondmasker? Als je geen mondmasker hebt, bedek je neus en mond dan met een sjaal die je twee keer om je gezicht kan draaien of een buff of een bandana waarbij je de neus en mond ook met minimaal twee laagjes stof kan bedekken. Een kwalitatief mondmasker wordt wel sterk aangeraden. Lees er hier alles over.
De veerboot wordt regelmatig gepoetst.


Voor deze veerdienst:
maximum 35 passagiers per overvaart

 

Veerdienst over de Schelde tussen Kruibeke en Hoboken voor voetgangers, fietsen en bromfietsen tot 50cc.

Afvaarten:
Behoudens overmacht of uitzonderlijk onderhoud: 2 afvaarten / uur.
Open alle dagen van 5 uur tot 23.00 uur (zaterdag tot 22.40 uur, zon- en wettelijke feestdagen tot 22.25 uur).
Uitzondering: vanaf 1 september 2020 vaart het veer tijdens weekdagen continu tussen 7.00 en 8.30 uur, 12.00 en 13.00 uur (enkel op woensdag!) en 15.30 en 17.30 uur (niet op woensdag!).

Zie uurrooster voor meer detail

Tijdelijke uitval van de veerdienst door overmacht is mogelijk. Bij inzet van een reservevaartuig kan de standaard uurregeling niet gegarandeerd worden.