Walcollega’s aan boord!


Sinds oktober 2018 krijgen de walcollega’s van VLOOT de kans om op zee te gaan om de WANDELAAR te bezoeken en kennis te maken met de werking van het beloodsingssysteem. Ondertussen gingen al twee bezoeken door. Telkens betrof het een mix van collega’s uit de verschillende VLOOTlocaties.

Deze dagen starten om 7.30 uur in Oostende met het aan boord gaan van een tenderswath, waarna de overtocht naar de WANDELAAR begint. Na een 45-tal minuten varen, wordt overgestapt op de WANDELAAR. Na de veiligheidsinstructies door de staf en een kennismaking met de kapitein, bestaat de dag uit een mix van rondleidingen, deelname aan beloodsingen (ook met de jollen), duiding rond de werking van het schip en vooral ook veel ruimte voor informele babbels, zowel bij de lichte lunch als tussendoor. Ook een kleine presentatie door de algemeen directeur hoort erbij. Rond 15.00 uur wordt opnieuw geland in Oostende.

De algemeen directeur begeleidt deze trips zelf, net omdat dergelijke momenten ideaal zijn om in kleine groep informeel bij te praten en met elkaar in dialoog te gaan rond verschillende thema’s zoals de uitdagingen en de toekomst van VLOOT en bij uitbreiding het agentschap MDK en de visie rond tal van zaken mee te geven en te duiden.

Voor de meeste collega’s was dit een eerste kennismaking met hoe het er nu echt aan toe gaat op zee. Beide groepen waren bijzonder enthousiast om hun zeebenen te testen en de eigenheden van dit specifieke proces eens live mee te maken. Ook de teamspirit voer er vanzelfsprekend opnieuw wel bij.

Klik hier voor enkele foto’s.

VLOOT dab behoort tot het agentschap MDK.

6-3-2019