8444 bezoekers aan boord van de VLOOTeenheden tijdens succesvolle Vlaamse havendag


Het bijzonder mooie weer bracht op zondag 20 september 2015 heel wat geïnteresseerden naar de Vlaamse Havendag. 8444 onder hen brachten een bezoek aan de VLOOTeenheden die in de verschillende havens voor het publiek opengesteld werden.

In Zeebrugge kreeg het Vlaams onderzoeksschip SIMON STEVIN 2282 kijklustigen over de vloer. Gezagvoerder Kris Bauters en zijn bemanning zorgden dat de bezoekers tijdens de uitgebreide rondleiding aan boord geen enkel detail van het schip misten. De SIMON STEVIN lag afgemeerd naast de Vlaamse visveiling, die eveneens bijzonder veel bezoekers telde en waar onder andere de collega’s van het ILVO met een stand aanwezig waren.

In Antwerpen telden gezagvoerder Mario Van Avermaet en zijn bemanning 2265 bezoekers. Zij stelden de boeienlegger/calamiteitsvaartuig ZEESCHELDE open. Heel wat bezoekers waren onder de indruk van de brandbluscapaciteit van het schip.

In Oostende werden twee vaartuigen ingezet voor de havendag. De ZEEHOND werd open gezet en ontving 1016 bezoekers, terwijl 171 personen zich aan een tocht met de reddingsboot ORKA waagden. Gezagvoerders Etienne Anthierens en Marc Vanderwal verzorgden de bezoeken en de vaarten, terwijl ing. Ruben Vanhamel op het boeienplein uitleg verschafte over bebakening.

Het grootste aantal bezoekers bezocht de TER STREEP, waar VLOOT en de Vlaamse hydrografie (afdeling KUST) een team vormden. Het schip lag afgemeerd in de Gentse haven aan de Rigakaai. Kris Vanparys en Samuel Deleu van de Vlaamse hydrografie en gezagvoerder Patrick Heinderson en zijn bemanning namen de rol van gastheer op zich. Zij verwelkomden 2710 bezoekers met uitgebreide uitleg over de dagelijkse hydrografische uitdagingen op zee en het schip zelf.

Sofie Terryn, Maarten De Nolf, Jens De Kerf en Benoît Versavel waren op de locaties aanwezig en zorgden voor een goede coördinatie met de partners en stakeholders. Dank aan alle collega’s, ook aan hen die vooral achter de schermen werkten, voor het schitterend teamwork tijdens deze succesvolle havendag.

Beelden over bezoek aan de VLOOTvaartuigen vindt u hier.

Andere sfeerbeelden vindt u via de websites van de havenbedrijven Antwerpen, Gent en Oostende

Designers Sneakers

23-9-2015