Vlaggen van VLOOT en Vlaamse Havendag

VLOOT op de Vlaamse havendag – 11.000 geïnteresseerde bezoekers!


Tijdens de 3de Vlaamse havendag bezochten een 11.000-tal bezoekers de VLOOTschepen. De ZEETIJGER (opengesteld te Zeebrugge) bleek de grootste publiekstrekker met 1.636 bezoekers. 

De TER STREEP (gelegen in de haven van Oostende) kreeg 1.210 bezoekers aan boord. Door het feit dat de TER STREEP slechts vanaf de middag voor publiek open was, betekent dit trouwens dat het schip zowat eenzelfde drukte aan geïnteresseerden te verwerken kreeg als de ZEETIJGER.

In de haven van Gent werden zowel de veerboten van Langerbrugge als Terdonk in het programma betrokken, en was ook de ZEESCHELDE afgemeerd. Deze laatste kreeg 516 bezoekers over de vloer maar kon plaatselijk niet op tegen het bijzondere succes van de LIEVEN BAUWENS (veerboot Langerbrugge) die, af en toe ondersteund door een percussieband, 5.600 bezoekers aan boord nam en autovrij naar de overkant bracht. Een 1.800 voetgangers en fietsers en nog 650 wagens lieten zich in Terdonk aan boord van de WILLEM I meevoeren.  

In Antwerpen werd geen VLOOTschip open gezet voor publiek, maar nam de net gedoopte PIERRE PETIT op zaterdag reeds deel aan de ‘150 jaar Schelde Vrij’-parade.Gemiddeld bracht zowat 1/5 van alle geregistreerde bezoekers aan de havens waar VLOOT een schip open stelde ons ook daadwerkelijk een bezoek. Gezien het bijzonder brede aanbod aan activiteiten in alle havens is dit een onverhoopt groot aantal. 

Beelden vindt u hier.

18-9-2013