Kacheltje tijdens de familiedag

Eerste familiedag in Oostende: kick off van een leuk initiatief!


De ochtend van 26 januari 2013 legde aan om een grijze, koude en sneeuwachtige dag te zijn. Gelukkig, net voor de middag kwam de zon piepen en hulde zij de haven in een zalig winters tafereel. Een aangename maritieme sfeer, prachtige vaartuigen, heerlijk dampende visjes en een hete kop soep, glühwein of chocolademelk hebben bijgedragen tot een succesvolle eerste editie van de familiedag met 241 bezoekers.

Tussen 13.30 uur en 16.30 uur hadden de VLOOTcollega’s en hun familie de mogelijkheid om een aantal vaartuigen te bezichtigen. Van beneden in de machinekamer tot boven op de brug werden de schepen opengesteld voor de kijklustigen. De nieuwe vaartuigen WESTDIEP en SIMON STEVIN werden aangevuld met de ZEETIJGER. Telkens stond de bemanning paraat. Zij gaven met veel enthousiasme en passie uitleg over hun job aan boord en het algemeen functioneren van het schip. Dr. André Cattrijsse van het VLIZ gaf toelichting over het zeewetenschappelijk onderzoek aan boord van de SIMON STEVIN.

Opvallend was de gesofisticeerde uitrusting en de veiligheid aan boord. Het was reeds een gekend feit dat ieder vaartuig over een AED toestel beschikt. Tijdens de familiedag kon iedereen dit van dichtbij bekijken. Het was ook snel duidelijk dat de defibrillatoren een geruststelling zijn voor de bemanning.

Naast de bezichtiging van de vaartuigen was er een mogelijkheid om een tochtje te doen met de ROGER RAVEEL binnen de haven of met de ZEEHOND tot buiten de koppen. Een scherpe wind en een lichte golf stuwden het schip voort op het water. De witte accenten langs de kust gaven een prachtig zicht op het zonovergoten Oostende. Iets wat je niet elke dag meemaakt!

Om dit evenement tot stand te laten komen, mogen wij natuurlijk de organisatie niet vergeten. Bedankt!

Enkele sfeerbeelden vindt u hier.

30-1-2013