De WANDELAAR op zee

Vertrek van de WANDELAAR te Bremerhaven - aankomst te Oostende


Maandag 23 april en dinsdag 24 april waren de laatste dagen op de werf te Bremerhaven. Op woensdag 25 april kwamen in de voormiddag de laatste leveringen aan boord. Het schip werd ook formeel overgedragen naar Belfius Lease en kon om 14u15 onder het bevel van kapt. Boterberg (VLOOT) vertrekken richting Oostende. 

Donderdag 26 april voer de WANDELAAR in stormweer met pieken tot 9 Beaufort en golven tot 4 meter op kop, zuidwestwaarts op de Noordzee. Iedereen keek uit naar het passeren van de noordpost en later de aankomst ter hoogte van de westpost. Goede zichtbaarheid, een licht bewolkte hemel en een bruisende zee brachten de WANDELAAR 's avonds ter hoogte van het Vlaams loodsstation, waar de collega's aan boord van loodsboot 1 even werden begroet.

Met een bemanning van 11, aangevuld met nog een aantal technici, voer de zogenaamde moederswath op vrijdag 27 april de haven van Oostende rond 0800 uur binnen. Het schip meerde af aan de Wandelaarkaai waar, ter voorbereiding van de opstart van de bareboatovereenkomst, nog een duikonderzoek en enkele technische checks doorgingen . Om 13u00 werd de bareboatovereenkomst finaal ondertekend en de Belfiusvlag vervangen door de VLOOT-vlag en de vlag van de Vlaamse Gemeenschap.

Op zaterdag 28 april bracht Minister Hilde Crevits een bezoek aan het schip en werd, samen met de aanwezige pers, rondgeleid aan boord.  

Tal van foto's van de laatste dagen en het vertrek van de WANDELAAR te Bremerhaven, haar eerste reis en de aankomst te Oostende, alsook het bezoek van Minister Crevits vindt u hier.

De aankomst en het bezoek van de Minister werden ook in beeld gebracht in de nieuwsuitzendingen van VTM en EEN (zaterdag 28 april - 1300 en 1900), en in de nieuwsuitzendingen van FOCUS (vrijdag 27 april en zondag 29 april).  

30-4-2012