De trotse bemanning op de WESTERSCHELDE

WESTERSCHELDE gedoopt te Gent


Op 11 maart liep de tenderswath WESTERSCHELDE de haven van Gent aan. Diezelfde dag werd het schip voor publiek open gezet van 1400 tot 1800. Bij de opstart van dit bezoekmoment werden hoofdschipper Ronald Van Hoorde, mevr. Daeninck (echtgenote van wijlen hoofdschipper Donald Daeninck) en collega Kristel Vaerewijck van de veerdienst Gent door Ilse Bailleul (SHEQ-manager VLOOT), Daan Schalck (CEO Havenbedijf Gent) en Yves Goossens (algemeen directeur VLOOT) in de bloemetjes gezet voor hun inzet in het project ecovaren van de veerboten in de Kanaalzone. Daan Schalck belichtte het belang van initiatieven als ecovaren voor de haven en de regio en gaf mee ook zelf trouwens een dagelijks gebruiker van de veerdiensten te zijn. Collega Van Hoorde benadrukte dat deze eer te beurt viel aan alle collega’s van de veerdienst en hij deze erkenning dan ook in naam van alle collega’s in ontvangst nam.

Diezelfde namiddag bezochten een 580-tal bezoekers de tenderswath WESTERSCHELDE. Naast de vele collega’s van MDK kwamen ook veel mensen die werkzaam zijn in de havenbedrijven en uit de regio het schip bezoeken. De kabinetschef van Vlaams minister Hilde Crevits, Filip Boelaert, alsook Frans Cornelis (administrateur-generaal Agentschap voor Overheidspersoneel) bezochten evenzo het schip en werden er onder andere opgewacht door Jacques D’Havé (administrateur-generaal MDK).

Op 12 maart werd het schip vervolgens gedoopt door mevrouw Chantal Stragier (directeur Compliance Belfius). Het champagnemoment werd voorafgegaan door speeches van Christophe Peeters (schepen van de haven van Gent), Jacques D’Havé (administrateur-generaal MDK) en de meter zelf. In het bijzijn van tal van partners, klanten en stakeholders van zowel de haven, Belfius Bank en Verzekeringen als het agentschap MDK, ging, onder een stralende zon, het doopmoment door. Vervolgens maakte de meter met haar metekind een tochtje op het kanaal en nam zelf, onder toeziend oog van de gezagvoerder, het commando van het schip even over. Bij aankomst werd de WESTERSCHELDE open gezet voor alle aanwezigen. Het schip vertrok terug richting Oostende om 1700hr, waar het na twee dagen te Gent om 2100 uur aanmeerde.

Beelden van de overtocht van Oostende naar Gent, de open deurdag, de voorbereidingen van en de doop zelf vindt u hier.

13-3-2012