De WESTERSCHELDE klaar voor tewaterlating

WESTERSCHELDE te water!


Op donderdag 20 oktober, om 0830 uur 's morgens, werd te Lemwerder, Duitsland, de derde van de drie tenderswaths voor onze dienstverlening aan het loodswezen te water gelaten.

De WESTERSCHELDE wordt nu ter plaatse verder afgebouwd en zal haar zusterschepen Westdiep en Wielingen ongeveer half december vergezellen te Oostende. Naast een delegatie van de werf en de vertegenwoordiger van Dexia, woonden ook kapt. Herman Van Driessche, kapt. Siska De Coninck en ing. Frank Aerssens voor VLOOT de tewaterlating bij.

Ook de eerste jol voor de swath WANDELAAR kwam aan te Lemwerder. Deze zal verder doorgetransporteerd worden naar Oostende voor verdere trials.

Ondertussen lopen de trainingen van onze bemanningen ook verder door, zowel in Duitsland, bij de collega's van het Duitse loodswezen, op de werf Abeking & Rasmussen, als op de Westdiep en Wielingen waar tijdens de reeds opgestarte beloodsingen gewerkt wordt op basis van een train-the-trainer-systematiek.

Enkele beelden van deze tewaterlating vindt u via hier. Kijk ook naar beelden van de Wandelaar, waarvan de oplevering nog steeds verwacht wordt rond april-mei 2012.

BRANDS

21-10-2011