Hilde Crevits tijdens de doop van DE NIEUWE VISIE

Doop kustveer Nieuwpoort


Langs de havenpromenade in Nieuwpoort is de nieuwe veerboot ‘De Nieuwe Visie’ plechtig in gebruik genomen.  De inhuldiging gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, mevrouw Hilde Crevits, provinciegouverneur Paul Breyne, burgemeester Roland Crabbe en vertegenwoordigers van het betrokken Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust !

De veerboot zal net  zoals de nieuwe veerdienst in Oostende dagelijks varen en 50 passagiers en 20 fietsen gratis kunnen overzetten van de ene oever van de havengeul naar de andere.  Het veer is ook toegankelijk voor mensen met een beperking.

Voor Oostende en Nieuwpoort zijn er in totaal 3 veerboten.  Kunstenaar Roger Raveel ontwierp een siertekening voor de scheepsrompen en gaf elke veerboot een klinkende naam: ‘Het Rode Vierkant op de Zee’, ‘De Nieuwe Visie’ en ‘Roger Raveel’.

De aanmeerinfrastructuur voor ‘De Nieuwe Visie’ in Nieuwpoort bevindt zich langs de Paul Orban-promenade en op de rechteroever naast het natuurgebied IJzermonding.

Vlaams minister Hilde Crevits: “Deze nieuwe veerboot bevordert alvast de mobiliteit en de typische Roger Raveel-stempel is toeristisch een extra troef.  De veerdienst zorgt voor een nuttige verbinding in het kader van de Kustfietsroute die de kustgemeenten verbindt.  Het veer legt bovendien een link in de Kustwandelroute".

De 3 vaartuigen zijn elk ruim 15m lang en 5m breed en werden gebouwd op de scheepswerf CARRON, goed voor een investering van 2,1 miljoen euro.

Foto’s van deze gebeurtenis vindt u hier.

Meer info over de dienstregeling vindt u hier.

14-7-2011