Eerste CNG-wagen in gebruik bij VLOOT!


De Vlaamse overheid wil verder bouwen aan een duurzame toekomst door onder andere het wagenpark te vergroenen.

Dit houdt onder meer in dat er geen dieselwagens meer aangekocht worden en dat de gemiddelde ecoscore van het wagenpark tegen 2020 minstens 67 moet bedragen.

Na de overschakeling naar zwavelarme brandstof op alle schepen en de aankoop van elektrische en hybride wagens, heeft VLOOT nu opnieuw een volgende stap genomen met de aankoop van een CNG (compressed natural gas) wagen.

Deze gloednieuwe wagen is voor het eerst op dinsdag 14 november 2017 in gebruik genomen. Groot voordeel is dat deze auto minder vervuilend is dan een benzine- of dieselwagen, een ecoscore heeft van 79 ten opzichte van gemiddeld 62 voor een gewone dieselwagen en zuinig rijdt.

Daardoor kan er naast een bijdrage aan het milieu ook bespaard worden op de brandstofprijs. Een CNG-wagen stoot ook 90% minder fijne deeltjes en 30% minder CO2 uit. Aardgas is ook 20 tot 30% goedkoper dan diesel en tot 40% goedkoper dan benzine.

Intussen zijn er steeds meer tankstations met een CNG-pomp beschikbaar.

VLOOT blijft dus verder werken aan de transitie naar een groener wagenpark en bouwt verder aan een duurzame toekomst met milieuvriendelijke wagens en vaartuigen!

 

Enkele foto’s van de CNG-wagen vind je hier.

21-11-2017