Vlaamse know how voor China!


Het is stilaan een traditie dat het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust meewerkt aan het programma voor de ontvangst van een internationaal gezelschap dat via APEC een vorming volgt.

APEC is het maritiem trainingsinstituut van Antwerpen en Vlaanderen dat kortlopende seminaries aanbiedt voor professionals van over heel de wereld.  Ook voor de ontvangst van een 15-tal loodsen uit Shenzen (China) werd een ‘tailor made’ programma uitgewerkt waaraan alle entiteiten van het agentschap MDK meewerkten.

De 15 loodsen uit China konden op 23 en 24 oktober 2017 kennis maken met het Vlaams beloodsingsproces in de praktijk aan boord van de tenderswath en de WANDELAAR (begeleid door kapt. Kevin Depuydt).  Aan de wal werden ze ondergedompeld in de rederijactiviteiten van VLOOT  door wnd. algemeen directeur Johan Onraedt voor wat de managementmateries betreft.  Bijzondere interesse van de loodsen ging ook naar de duiding van directeur operations & technische dienst, Frank Aerssens over de bouw en financieringsaspecten van de SWATHvaartuigen, de onderhoudsystematieken en de operationele processen om het transport van de loodsen te kunnen organiseren in partnerschap met het LOODSWEZEN.

Enkele sfeerbeelden van de ontvangst van het gezelschap uit China vindt u hier.

Nike Roshe Run Men

25-10-2017