Succesvolle Vlaamse Havendag voor alle VLOOTeenheden


De stralende zon bracht op zondag 17 september 2017 vele geïnteresseerden naar de Vlaamse Havendag. Minister Ben Weyts bezocht alle havens waar VLOOT ook aanwezig was.

In Antwerpen kon het publiek het gloednieuw hypermodern multifunctioneel vaartuig SIRIUS bezichtigen, dat in april 2017 werd gedoopt. Kapt. Dennis Brys en zijn bemanning verwelkomden 2967 bezoekers. Samen met kapt. Mark Dewinter brachten ze de bezoekers op de hoogte van alle nieuwigheden aan boord. Ook de collega’s van Loodswezen en Vlaamse Hydrografie waren aanwezig aan boord. Van Alain Pels,  nautisch dienstchef, kwam men alles te weten over de taken van het Loodswezen. Samuel Deleu, projectleider en Kris Van Parijs, surveyor verduidelijkten hun bijzonder hydrografisch werk aan boord.

In Gent kreeg het multifunctioneel vaartuig ZEESCHELDE, dat gebruikt wordt als boeienlegger op de Schelde en het Kanaal Gent-Terneuzen, 2000 bezoekers aan boord.  Dit specifiek vaartuig werd toegelicht door gezagvoerder Gino Van Nieuwenhuyze en zijn bemanning. Voor specifieke informatie over de boeien kon men terecht bij Ruben Vanhamel, die verantwoordelijk is voor alle vaarwegmarkering bij VLOOT.

In Oostende kon men de SIMON STEVIN bezichtigen.  Gezagvoerder Norman Daems verduidelijkte met zijn crew alle bijzonderheden van dit zeewetenschappelijk onderzoeksschip aan 1070 bezoekers. Ook Maxime Van Balen, contract- en projectmanager, was ter plaatse voor alle bijkomende vragen. Het wetenschappelijk onderzoek aan boord werd volledig toegelicht door de wetenschappers van het VLIZ.

Het reddingsvaartuig ORKA was aanwezig in Zeebrugge met gezagvoerder Gino Mongare en zijn bemanning. Hier kon men vooral ‘man over boord’ demonstraties bekijken ter hoogte van het Zeestation. De ORKA is momenteel ook te zien in de reality-reeks ‘De Kust is veilig’ op ‘Vier’.
Kapt. Siska De Coninck, training officer en Davy De Decker, HR manager waren ook present in het Maritiem Competentiecentrum VDAB om alle jobmogelijkheden binnen VLOOT verder toe te lichten.

Op de ‘Areyouwaterproof’ stand konden de kinderen deelnemen aan boeiende maritieme spelletjes.

Vooral een grote dank aan alle VLOOTcollega’s voor hun inzet en samenwerking tijdens deze succesvolle havendag. Prachtig teamwork!

Sfeerbeelden van de VLOOTvaartuigen in de vier havens vindt u hier terug:

Antwerpen

Gent

Oostende

Zeebrugge

18-9-2017