Verwelkoming eerste passagiers op het Sint-Annaveer op 1 juli 2017


Op zaterdag 1 juli 2017 werd de eerste overtocht gemaakt met het Sint-Annaveer in Antwerpen met het vaartuig de ‘SCHELDE’.

Johan Onraedt, wnd algemeen directeur van VLOOT, verwelkomde de eerste passagiers aan boord.  Hij nodigde hen uit hem te vergezellen naar het stuurhuis van de veerboot waar ze met gezagvoerder Patrick Maris van VLOOT en Rosita Zeunen van het havenbedrijf de eerste overtocht konden meemaken.  Ook Koen Kennis, schepen van de stad Antwerpen, was van de partij. De twee eerste passagiers, Maria Heyrman uit Zwijndrecht en Mariette Van de Merlen uit Beveren, ontvingen het boek ‘Sint-Annekensboot’ als aandenken aan deze eerste vaart.  Ze waren alvast zeer blij met deze persoonlijke attentie.

Maria Heyrman wist te vertellen dat haar man eerst op de sleepboten heeft gewerkt en nadien dokmeester was van de stad Antwerpen. Haar schoonvader was eerste dokmeester in de jachthaven van Antwerpen. Zelf heeft ze vroeger veel gevaren met hun zeilboot en is ze van plan om regelmatig het Sint-Annaveer te nemen om wekelijks met haar vriendin Mariette Van de Merlen een aangename uitstap te maken in Antwerpen. Zij heeft als klein kind veel meegevaren met de ‘Sint-Annekensboot’ wat toch wel wat nostalgie opwekt. Ze is bijzonder tevreden met de opstart van dit veer en hoopt dat deze tijdelijke veerdienst blijvend zal worden.

Nadat de ZEESCHELDE haar watersalut gaf tijdens de eerste overtocht van de SCHELDE van linker- naar rechteroever, stond op rechteroever een fanfare met dansgroep klaar om het veer en de waterbus van de stad Antwerpen te verwelkomen.  Ook deze verbinding is op 1 juli gestart om de verbinding naar Kruibeke en Hemiksem te maken.  Zie www.portofantwerp.com/nl/watermobiliteit#Waterbus voor informatie over de waterbus.

In totaal mocht het Sint-Annaveer 1245 passagiers ontvangen op de eerste dag en 2533 passagiers op zondag 2 juli.  Het vaarschema en alle bijkomende informatie kan u terugvinden onder www.welkombijvloot.be/tijdelijk-veer-sint-anna.

Sfeerfoto’s van deze overtocht kan men hier terugvinden.

 

4-7-2017