Basisschool uit Zandvoorde bezoekt VLOOT voor WEEK VAN DE ZEE


Voor ‘Week van de Zee’ heeft VLOOT op 24 april 2017, 22 kinderen en hun begeleiders uit basisschool GO De Puzzel uit Zandvoorde ontvangen. De leerlingen kwamen alles te weten over het reilen en zeilen bij VLOOT.

Ze waren dolenthousiast om de ORKA, het reddingsvaartuig, te mogen bezoeken. Met een reddingsgordel om stapten ze op het vaartuig waarna de VLOOTredders Jürgen De Sloover, Ken Debacker en Lorenzo Westerlinck hen een mooie rondleiding gegeven hebben.

Na dit avontuur konden de leerlingen de vernieuwde VLOOTfilm en de film van de kantelproef van de ORKA zien. De pientere kinderen stelden heel wat interessante vragen waarbij Carlo Bertels, die namens VLOOT de rol van gastheer heeft opgenomen, hen een boeiende uitleg gaf.  Misschien is er interesse in een maritieme toekomst onder hen?

Ze mochten zich ook even redder voelen en stelden zich één voor één op achter het reddingspaneel waar ze trots voor de foto poseerden.

Na de groepsfoto vertrokken ze met het veer HET RODE VIERKANT OP DE ZEE richting Duin en Zee om verder te genieten van de ‘Week van de Zee’.

Foto’s van deze dag vind je hier terug.

26-4-2017