Inzet veerdiensten voor Antwerp 10 Miles & Marathon


Op zondag 23 april werd in Antwerpen het startshot gegevens voor duizenden fervente lopers die heel wat afstanden gelopen  hebben door Antwerpen. De getrainde lopers konden kiezen tussen de 10 Miles (16,9 km) of de Marathon (42,195 km). Voor de kortere afstanden was er keuze tussen de Short run (5 km) en de Chiquita kids run (1,4 km) voor de kinderen.

Samen met het organiserend sportevenementenbureau en de stad Antwerpen droeg de Vlaamse overheid haar steentje bij om alles vlekkeloos te laten verlopen. In samenwerking met de politie zorgde het Vlaams Verkeerscentrum voor het afsluiten van enkele tunnels. Ook De Lijn heeft extra trams ingezet.  Voor de oversteek op het water heeft VLOOT net zoals vorig jaar ondersteuning gegeven door het inrichten van een speciale veerdienst.

Ruim 15.200 lopers en toeschouwers hebben gebruik gemaakt van de 2 veerboten SCHELDE en SIMON STEVIN waardoor VLOOT voor dit evenement de capaciteit van de veerdiensten tussen linker- en rechteroever heeft uitgebreid.

De opkomst was een grandioos succes met o.a. 2.400 marathonlopers en 28.000 deelnemers voor de 10 Miles. Naast Vlaams minister Ben Weyts, bevoegd voor de overheidsrederij VLOOT, en de vele sportievelingen, liepen tal van prominenten de gekozen loopwedstrijd met succes uit.

De 80.000 supporters en toeschouwers konden volop genieten van deze dag!

Foto’s van deze sportieve dag vind je hier terug.

New Balance Mens Shoes

26-4-2017