Partners varen mee met SIRIUS


De SIRIUS, recent nog in het nieuws ter gelegenheid van het doopmoment door weervrouw Sabine Hagedoren, heeft sinds de aankomst in Oostende een aantal vaarten gemaakt met enkele partners van VLOOT.  Ook mevrouw Gaetäne Inghels, die haar thesis gemaakt heeft rond de SIRIUS, kon meevaren. Ze maakten allen kennis met de multifunctionaliteit van het vaartuig. 

De studenten, leerlingen en begeleiders uit het maritiem onderwijs waren opgetogen over het hypermoderne vaartuig en genoten duidelijk van alle nieuwe snufjes aan boord om hun kennis aan te scherpen.  Dit was alvast de indruk van de VLOOTbemanning na de vaarten met:

-        GO! De Scheepvaartschool – Cenflumarin (Antwerpen)

-        Koninklijk Werk IBIS (Oostende)

-       Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (Zeebrugge)

-        Hogere Zeevaartschool (Antwerpen)

-        Maritiem Instituut Mercator (Oostende)

De collega’s van de Vlaamse Hydrografie (afdeling KUST) en van het Vlaams Instituut voor de Zee konden vaststellen dat hoogtechnologische peilingen en gedegen wetenschappelijk onderzoek mogelijk zijn met de SIRIUS.  VLOOT was ook blij dat de Nederlandse collega’s van Rijkswaterstaat ingegaan zijn op de uitnodiging voor een prospectievaart met de SIRIUS.

Nu de SIRIUS plechtig en formeel in gebruik genomen is, kijkt VLOOT uiteraard uit naar meer productieve en succesvolle vaarten.  De positieve en enthousiaste reacties van de VLOOTpartners zijn alvast veelbelovend voor de toekomst.

Foto’s van de vaarten, telkens begeleid door het VLOOTmanagement (wnd. algemeen directeur Johan Onraedt, directeur operations & technische dienst Frank Aerssens, contract- en projectmanager Maxime Van Balen, HR-manager Davy De Decker en Operations manager kust Kevin Depuydt) vindt u hier terug.

24-4-2017