ZEESCHELDE en SPN 14 assisteren bij zinkend schip aan Temse


Op dinsdag 14 maart 2017 om 8u scheepte hoofdschipper Luc Wyckmans met zijn bemanning in aan boord van de ZEESCHELDE om te starten met de controle van de boeien op de Schelde.  Even voor 9u kwamen ook een aantal studenten van GO! De Scheepvaartschool – Cenflumarin aan boord in het kader van stage voor hun maritieme opleiding.  De noodoproep  net voor 11u met de melding over een zinkend schip ter hoogte van de brug in Temse maakte evenwel een einde aan de opdracht van de ZEESCHELDE. 

De bemanningen van SPN 14 en ZEESCHELDE brachten onmiddellijk het noodmateriaal in gereedheid om ééns ter plaatse ook onmiddellijk de nodige assistentie te kunnen verlenen. SPN 14 en de ZEESCHELDE werkten voor dit project in team samen .  Na de bevestiging dat er geen personen aan boord waren van het zinkend schip werden in onderling overleg met de collega’s van de waterwegbeheerder W&Z  alle bewarende maatregelen genomen om deze noodsituatie onder controle te krijgen.

Om 16u kreeg de ZEESCHELDE de toelating van de politie om terug naar Antwerpen af te varen.  De studenten van GO! De Scheepvaartschool – Cenflumarin die getuige waren van deze interventie, konden uiteindelijk om 18u terug afgezet worden. 

Enkele beelden vindt u hier.
Wie geïnteresseerd is in een job op het water vindt alle info over de maritieme opleidingen via areyouwaterproof.be
Klik op  GO! De Scheepvaartschool – Cenflumarin voor informatie over de school.

17-3-2017