Succesvolle afronding van de geïntegreerde externe ISO-audit!


Na een intensieve audit door een extern keuringsbureau kreeg VLOOT opnieuw bevestiging van haar ISO 9001 en ISO 14001 certificaten.  De SHEQ-manager en de directie van VLOOT zijn dan ook bijzonder fier op de VLOOTcollega’s die dit dag in dag uit waar maken op de werkvloer.

VLOOT koos bewust voor een geïntegreerde audit van het ISO 9001 kwaliteitssysteem en het IS0 14001 milieuzorgsysteem die samen tot de meest erkende normen ter wereld kunnen beschouwd worden. 

De auditoren hebben tijdens hun 4 daagse audit volgende teams en processen geaudit:

  • Gezagvoerders van de tenderswath en de WANDELAAR met bemanning
  • Gezagvoerders veerboten Jan Van Eyck en Pieter Bruegel met bemanning
  • Team Logistiek (inkoop)
  • Technische dienst en operations kleinere vaartuigen
  • Communicatie- en belanghebbendenmanagement
  • Kwaliteitssysteem

De auditoren stelden vast dat er een goed evenwicht is tussen positieve vaststellingen en aandachtspunten.  Ze kregen een positieve indruk over de aanpak rond overdracht van de wacht aan boord via VLOTEC en het logboek.  Maar ook het voortdurende streven naar verbeteringen doorheen de organisatie is tijdens de audit opgevallen.  Er zijn ook werkpuntjes naar boven gekomen tijdens de audit.  VLOOT neemt deze uiteraard op met het oog op de verdere verbetering van de operationele prestaties, een sterkere betrokkenheid en betere service naar klanten en belanghebbenden. Last but not least kan de aanpak van de punten uit de audit tot een meer doorgedreven beheersing en waar mogelijk tot een vermindering van de milieurisico’s leiden.

Enkele sfeerbeelden aan boord vindt u hier.

Nike Magista Obra

7-2-2017