Sporticoon Marieke Vervoort doopt Vlaamse ORKA


Op donderdag 28 mei 2015 nam Marieke Vervoort – ook gekend als ‘Wielemie’ – samen met Vlaams minister Ben Weyts de nieuwe reddingsboot ORKA in gebruik. In een vloeiende beweging brak paralympisch kampioene Marieke Vervoort de fles en vloeide de champagne rijkelijk over het dek van de reddingsboot.

Toen de hemel opklaarde, kwamen de vele genodigden stilaan toe op de site van VLOOT in Oostende. Voorafgaand aan de doopplechtigheid waren eerst een aantal speeches. Na een korte inleiding door de algemeen directeur van Vloot namen achtereenvolgens kapt. Jacques D’Havé (Vlaams voorzitter beleidsorgaan Kustwacht en administrateur-generaal van het Agentschap MDK), de heer Georges Bernard (commercieel directeur van de werf Chantiers Navals Bernard), de heer Ben Weyts (Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn) en mevrouw Marieke Vervoort (meter van de ORKA) het woord. In alle speeches werd het belang van een dergelijk kwalitatief uitgerust reddingsvaartuig voor de kust in het licht gezet. Ondanks het feit dat de Belgische SAR-zone (Search And Rescue) in de Noordzee geografisch relatief beperkt is, behoort deze zone tot het drukst bevaren gebied ter wereld. Het garanderen van de kustveiligheid is van groot belang.

Vervolgens kreeg het nieuwe reddingsvaartuig ORKA rond 10.30 uur haar traditionele champagnedoop. Aansluitend op de beste wensen voor een behouden vaart kon een selecte groep genodigden een korte vaart meemaken.

De ORKA, gebouwd bij Chantiers Navals Bernard in Frankrijk, versterkt de veiligheid op zee. Deze nieuwste aanwinst van VLOOT is 19,95 meter lang, 6,1 meter breed, heeft een maximale diepgang van 1,2 meter en loopt ruim 25 knopen. Dankzij het speciale ontwerp (beak nose) kan het vaartuig ook bij zeer slechte weersomstandigheden uitrukken en een hoge snelheid aanhouden. Het vaartuig is uitgerust met alle nodige technische snufjes. Er is ruimte voor 28 passagiers of 4 brancards en 20 passagiers maar kan in totaal 60 personen opvangen.

Ook in het kader van Oostende voor Anker worden op vrijdag, zaterdag en zondag nog vaarten georganiseerd. Meer details om in te schrijven vindt u hier.

Beelden van de doopplechtigheid vindt u hier.

Enkele mooie reportages in de media via: VTM nieuws, Eén - De Redactie, Focus-WTV.

 

Odzież damska, buty, sneakersy Nike

29-5-2015