Promotie 'master nautische wetenschappen' genoemd naar Walter De Schepper!


Op woensdag 1 oktober werd de 108e promotie 'master nautische wetenschappen' aan de Hogere Zeevaartschool genoemd naar de vorig jaar overleden kapt. Walter De Schepper.

Walter De Schepper was bekend als de eerste Belgische gezagvoerder aan boord van gastankers, was betrokken bij de opstart van EXMAR en ging na een periode bij CMB aan de slag bij URS nv. In die laatste periode legde hij mee de basis voor de doorstart die deze Belgische sleepvaartrederij, die haar zetel nog steeds in Antwerpen heeft, moest maken na verschillende verlieslatende jaren. Hij beëindigde er zijn loopbaan als afgevaardigd bestuurder.  Hij was bekend vanwege zijn zeer directe no-nonsens-stijl en zijn belangrijke inspanningen voor het maritiem onderwijs.  Walter De Schepper was een van de ondertekenaars van een convenant dat in 1998 tussen verschillende maritieme bedrijven, het Ministerie van Onderwijs en de toenmalige visserij- en binnenvaartscholen werd afgesloten en uiteindelijk leidde tot het opnieuw oprichten van kleine handelsvaart- en kustvaartopleidingen in België.

Na zijn pensionering volgde Walter De Schepper het voortraject en de bouw van de drie tenderswaths en de WANDELAAR op in opdracht van Belfius. Hij verdedigde de belangen van zijn opdrachtgever met volle overtuiging en in zijn gekende stijl. Onder zijn 'tegenspelers' bij VLOOT vond hij enkele bekenden terug en dwong hij bij hen die toen voor het eerst met hem kennis maakten,  veel respect af.

Walter's zoon Petri was tijdens de plechtige zitting aanwezig, net zoals enkele van zijn vroegere dichtste medewerkers.

De promotie voor bachelors in de scheepswerktuigkunde werd genoemd naar ir. Henri Ghys.

Het nieuwsbericht van de Hogere Zeevaartschool over de opening van het nieuwe academisch jaar vindt u hier.

Nike Air Penny 5

2-10-2014